Home FAQs

F.A.Q. – VEEL GESTELDE VRAGEN

WELKE GARANTIE WORDT ER GEGEVEN OP DE TUNING?

Wij geven 5 jaar garantie op de door ons gemaakte software. Indien het voertuig niet ouder is dan 5 jaar en minder dan 100.000 km heeft, kan tegen een meerprijs via ons een aanvullende garantieverzekering via ons worden afgesloten. Dit gebeurt bij een gespecialiseerd garantieverzekeringsbedrijf voor een periode van 1 jaar.

WAT GEBEURT ER MET DE FABRIEKSGARANTIE VAN MIJN VOERTUIG?

Dit is sterk afhankelijk van merk tot merk. Sommige merken doen moeilijk, anderen niet. In veel gevallen kunnen wij de tuning ongedaan maken en is ze niet meer op te sporen door de dealer; voorwaarde is wel dat de wagen eerst terug komt voor de reset en dan pas naar de dealer gaat. Volgens Europees recht kan een fabrikant de fabrieksgarantie niet laten vervallen omdat een voertuig niet in originele staat is.

ZIJN ER GEVOLGEN VOOR DE VERZEKERING?

Ja. U dient uw verzekering te verwittigen indien uw wagen meer vermogen heeft. Dit omdat uw verzekeringspremie bepaald wordt door het aantal KW van uw voertuig en net dit wordt bij een tuning aangepast. Het is uw verantwoordelijkheid om uw verzekering in kennis te stellen van de aanpassing.

ZIJN ER GEVOLGEN VOOR DE WEGENBELASTING?

Nee. De wegenbelasting wordt berekend op de fiscale PK’s en niet op het vermogen.

HOE LANG MOET MEN DE WAGEN MISSEN?

Wij werken enkel op afspraak en trachten onze planning steeds correct aan te houden. Afhankelijk van de vorm van tuning: Chip, OBD2, BDM of TuningBox neemt het tussen de 2 en de 5 uur in beslag. Dit inclusief 2 vermogenmetingen op de testbank.

WAAROM EEN AUTO CHIPPEN?

Een gechipte auto of bestelwagen rijdt soepeler, biedt een hogere gas respons (reageert sneller bij gas geven) en heeft een hoger koppel en meer PK’s. Het hogere koppel ervaart men als aangenaam bij het optrekken of het rijden in de bergen. Ook tijdens het trekken van een aanhangwagen of caravan wordt dit als uiterst aangenaam ervaren.

VERBRUIKT MIJN VOERTUIG MEER NA HET CHIPPEN?

Neen, indien u op dezelfde manier blijft rijden als voor het tunen zal uw voertuig zelfs zuiniger zijn dan voorheen. Indien u echter het extra vermogen. daadwerkelijk voortdurend aanspreekt en gebruikt, zal uw voertuig hetzelfde verbruiken als voorheen en in bepaalde gevallen zelfs meer… Wie harder moet werken moet ook meer eten!

KAN MEN ALLE VOERTUIGEN VOORZIEN VAN CHIPTUNING?

Alle voertuigen die uitgerust zijn met een ECU kan men in principe chiptunen. Het resultaat is echter wel afhankelijk van het type voertuig en het type motor. Zowel benzine als diesel motoren kunnen gechiptuned worden.

WAAROM WORDEN DEZE VERMOGENS NIET VANAF DE FABRIEK AFGELEVERD?

Het vermogen van een wagen wordt vaak bepaald door marketing technische mechanismen en door belasting technische mechanismen. In onze buurlanden hebben wagens met dezelfde motoren vaak meer PK’s, omdat daar geen rekening wordt gehouden met het vermogen voor de BIV en de jaarlijkse autotaks.

WAT ZIJN DE VOORDELEN VAN CHIPTUNING?

More Power, More Fun en in de meeste gevallen zelfs minder verbruik.
Meer veiligheid bij inhaalmanoeuvres.
Meer vermogen bij het trekken van een aanhangwagen of caravan.

WAT ZIJN DE NADELEN VAN CHIPTUNING?

Chiptuning heeft geen nadelen indien u uw voertuig laat tunen door professionals, zoals Chiptuning PLUS, die de wijzigingen zwart op wit kunnen aantonen aan de hand van een testrapport van een testbank.

IS CHIPTUNING SCHADELIJK VOOR DE MOTOR?

Neen, op voorwaarde dat de tuning uitgevoerd is door professionals en dat er een vermogentest werd uitgevoerd op een testbank.

WAT ALS DE AUTO EEN SOFTWARE-UPDATE KRIJGT?

Bij moderne auto’s is het mogelijk dat uw auto een software update krijgt bij een bezoek aan de dealer. U kan zich hiertegen wapenen door bij de tuning een update waarborg te kopen.  Deze waarborg kost 100 Euro en  gedurende 5 jaar na factuur datum tunen wij uw wagen opnieuw na een dealer update.

FAQs - Chiptuning-PLUS