Home Methodes van chiptuning

Het basisprincipe van alle “chiptuning” blijft hetzelfde. De motorparameters worden elektronisch aangepast in de rekeneenheid (ECU) van de wagen door de kernvelden in de processor te herprogrammeren.
De aanpassing kan op verschillende manieren gebeuren. De manier van aanpassing is afhankelijk van een aantal parameters zoals de ouderdom van het voertuig, de gebruikte ECU en processoren…

Methode 1: Chiptuning

method-1

Dit is de oudste vorm van chiptuning. Bij deze manier van chiptuning wordt de EPROM of “chip” in de ECU vervangen of geherprogrammeerd. Deze methode wordt bij de moderne wagens niet meer toegepast, omdat de huidige motorcomputers zich daar niet meer toe lenen.

Methode 2: OBD tuning

method-1

Bij deze vorm van tuning wordt de motorcomputer geherprogrammeerd via de OBD- of diagnosestekker van de auto.

Voordelen van OBD tuning:

  • Geen soldeerwerk in de ECU.
  • Gemakkelijk en snel te plaatsen.
  • Eenvoudig weer in de originele staat te brengen.

Methode 3: BDM tuning

method-1

Bij BDM tuning wordt de ECU rechtstreeks in de motorcomputer ingelezen. Daarom dient bij deze vorm van tuning de motorcomputer steeds te worden uitgebouwd. Deze methode is vooral van toepassing voor wagens die voorzien zijn van anti tuning software.

Voordelen van BDM tuning:

  • Geen soldeerwerk in de ECU.
  • Gemakkelijk en snel te plaatsen.
  • Eenvoudig weer in de originele staat te brengen.

Methode 4: BENCH mode

Lorem Ipsum is simply dummy text of the printing and typesetting industry. Lorem Ipsum has been the industry’s standard dummy text ever since the 1500s, when an unknown printer took a galley of type and scrambled it to make a type specimen book.

Methodes van chiptuning - Chiptuning-PLUS